روز: آوریل 14, 2017

  • مقالات
    آتشکده یزد

    باستان‌ گرایان و سجده کردن در مقابل خدا

    یکی از شبهاتی که فراوان در فضای مجازی، توسط برخی بی‌خبران منتشر می‌شود این است که عده‌ای مسلمان در حال سجده در محضر خداوند یکتا و در طرفی دیگر، موبدان زرتشتی ایستاده به دعا…! لیکن به راستی آیا سجده در برابر خدای جهان‌آفرین، کرداری زشت و سزاوار تحقیر است؟ و آیا در دین زرتشتی سجده وجود ندارد؟ بسیار دیده می‌شود…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات

    نقش برجسته ی کوروش!

    در محوطه تاریخی پاسارگاد، نقش‌برجسته‌ای از یک مرد وجود دارد که برخی از افراد، به اشتباه آن را به عنوان تصویری از کورش دوم هخامنشی (کورش کبیر) معرفی کرده‌ اند! این نگاره در دروازه سابق ورودی پاسارگاد قرار دارد. سابقاً بالای این نگارنده به خط میخی نام کورش نوشته شده بود. در حالیکه خط میخی سال‌ها پس از عصر کورش…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    مقبره ننه سلیمان

    بارش نور به قبر کوروش

    آیا عبارت «نور به قبرش ببارد»، ربطی به مقبره کورش کبیر دارد؟ مدتی است که چنین متنی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود: حتماً شنیده‌اید که می‌گویند: «فلانی عجب آدم خوبی بود… نور به قبرش ببارد»! این اصطلاحِ نور به قبرش ببارد از کجا آمده؟ از رازهای آرامگاه کوروش بزرگ است… یافته‌های پژوهشگران درباره آرامگاه کوروش بزرگ نشان می‌دهد که کسانی…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    اوستا _ وندیداد

    متنی مقدس به نام وندیداد

    وندیداد، یکی از پنج نسک (کتابِ) اوستای امروزی است که از عصرِ پیش از اسلام، به صورت کامل به نسل‌های بعدی تا امروزه رسیده است. [۱] که همین امر نشانگر ارزش فوق‌العاده این کتاب بود. این کتاب به صورتِ گفتگوی دوطرفه میان اهورامزدا و زرتشت ثبت گردیده، بدین صورت که «زرتشت پرسید… اهورامزدا پاسخ داد…»، لیکن امروزه کسانی تلاش می‌کنند…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    ورود آریایی ها

    ورود آریایی‌ها، با ناز و عشوه یا جنگ و خونریزی؟

    آریایی‌گرایی و برتر‌انگاری نژاد آریایی، نگرشی نژادپرستانه، بی‌اساس و برخواسته از توهمات است. آریایی‌گرایان با نادیده گرفتن اصول و مبانی علمی، سخن از نژاد خالص آریایی می‌زنند، و همواره دیگر اقوام و ملل را به چشم بیگانه و متجاوز می‌نگرند. حال آنکه روشن است، مردم ایران تلفیقی از نژادهای گوناگون‌اند. فلات ایران از زمان‌های بسیار دور، گذرگاه شرق و غرب…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    خسرو پرویز و نامه پیامبر

    کرداری نیک از خسروپرویز

    مدتی است که شایعاتی مبنی بر پاسخ خسروپرویز به نامه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در فضای مجازی منتشر می‌شود. متن شایعه به این صورت است: شاید خیلی از شما دلیل ایمان نیاوردن خسروپرویز، شاه ایران به اسلام را این می‌دانید که پیامبر مسلمانان، نامه را با اسم وی آغاز نکرده و او نامه را پاره کرده ……

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    آیه 54 سوره بقره

    خودکشی در قرآن

    جریان باستانگرا، چند مدتی است که اقدام به انتشار شبهه‌ای پیرامون قرآن نموده، مدعی شده است که «در آیه ۵۴ سوره بقره، خدای مسلمین دستور به خودکشی داده و از سویی خود را مهربان معرفی نموده است»، و این را تناقضی در قرآن دانسته اند! اما به راستی، حقیقت چیست؟ پاسخ: پیش از هر سخن، جا دارد نکته‌ای را بیان…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات

    گئوش تشن در اوستا

    درباره ی خاستگاه زرتشت دیدگاه های متفاوتی وجود دارد. در واقع مکان ولادت و رشد زرتشت همانند زمان زندگی او به درستی روشن نیست. پژوهشگران هر یک، دیدگاهی دارند و البته همه ی این دیدگاه ها از حدّ گمان فراتر نرفته اند. در میان نظرات گوناگون امّا باور برخی جالب توجه است، بسیاری از تاریخ نگاران قدیم بر این اعتقادند…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    کردار نیک خسروانوشیروان

    کردار نیک انوشیروان در مورد حکومت لازیکا

    بنا بر منابع معتبر تاریخی، پس از عقد قرارداد صلح میان ایران و روم در عصر ساسانیان، خسرو انوشیروان پیمان شکنی کرد و با تازش به روم، سرزمین های همسایه را به خاک و خون کشید. یکی از این نواحی، سرزمین لازیکا (Lazika , Lasika) بود. این سرزمین در غرب قفقاز و در ساحل شرقی دریای سیاه، در برخی متون…

    بیشتر بخوانید »
  • مقالات
    دانش در ایران باستان

    علم و دانش در ایران باستان

    شور و شوق علم‌آموزی و دانایی همواره در قلب مردمان ایران‌ زمین می‌جوشید. میل به دانایی و کسب معنویت همیشه‌ بخشی مهم و اساسی از روحیه‌ی ایرانیان بود. لیکن بر تاریخ‌پژوهان روشن است که در ایران باستان به دلیل بی‌عدالتی‌های ناشی از نظام ستمگرانه‌ی طبقاتی،[۱] عامه‌ی مردم، همواره مجبور و محکوم بودند که برای حفظ قدرت و ثروت شاهان بردگی…

    بیشتر بخوانید »
دکمه بازگشت به بالا
بستن