مقالات

شانتاژ‌ خبری معاندین دربارۀ تعمیرات محوطۀ پاسارگاد

مدت زمانی است که شاهد یک شانتاژ خبری از سوی برخی شبکه‌های مجازی معاند، نسبت به تعمیرات و اصلاحات محوطۀ تاریخی پاسارگاد هستیم. این اعتراضات ناشی از منش غوغاسالاری و معمولاً از سوی کسانی رخ می‌دهد که در هشت سال دفاع مقدس، به کشورهای اروپایی و امریکایی فرار کرده بودند و اکنون به وقاحت تمام دم از وطن‌پرستی و میهن‌دوستی می‌زنند. متأسفانه عده‌ای نیز در داخل کشور، اندیشه و روان خود را در اختیار آن مزدوران قرار داده‌اند و تابع محض شایعه‌پراکنی‌های شبکه‌های اجنبی شده‌اند. تصاویری که در ادامه مشاهده می‌کنید، گویای خاک‌برداری‌های جزئی و حفر کانال‌های کوچک، پیرامون مقبره کورش هخامنشی است، که متأسفانه افراد مغرض از آن به عنوان «تلاش و مقدمه چینی برای تخریب مقبره» یاد می‌کنند(!) که با کمال تأسف برخی از جاهلان نیز در این زمینه با بیگانگان مغرض، هم‌صدا گشته‌اند.

۱

۲

طبق پاسخ منابع موثق، حفر این کانال‌های کوچک و خاک‌برداری‌های جزئی به دو دلیل بوده است:

۱. نصب سیستم برای دفع آب‌هایی که در زمین اطراف مقبره نفوذ کرده (از جمله آب باران) و به جهت دفع رطوبت‌های احتمالی از زمین پیرامون مقبره.

۲. تکمیل سیستم برق‌رسانی و قرار دادن کابل‌های برق در زیر خاک، جهت نصب دوربین‌های مداربسته برای کنترل محوطه، و همچنین کابل‌های مربوط به سیستم‌ نور رسانی و پروژکتورهای اطراف مقبره.

گذشته از این، مقبره کورش هخامنشی در محوطه تاریخی پاسارگاد، در سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳ هجری خورشیدی) با پیگیری‌های دولت جمهوری اسلامی ایران، در سازمان بین‌المللی یونسکو به عنوان یک اثر تاریخی ثبت گردید.[۱] روشن است که یونسکو به عنوان یک نهاد بین‌المللی، بر تمامی آثار تاریخی و فرهنگی ثبت شده، نظارت دارد و همۀ تغییرات و تعمیرات با نظارت یونسکو صورت می‌پذیرد. گذشته از نظارت‌های یونسکو، کارشناسان ایرانی(اعم از باستان‌شناسان و مسئولین فنی) مجموعه تاریخی پاسارگاد، افرادی متخصص و متعهد هستند و یقیناً بدون مطالعه و بررسی، دست به تعمیر محوطه نمی‌زنند.

نکته جالب اینجاست که این افراد از سویی به این معترض هستند که چرا مسئولین تلاشی برای تعمیر محوطه نمی‌کنند(؟!). اکنون که مسئولین به حسب نیاز دست به کار شده و برای حفظ و بهبود وضع محوطه می‌کوشند، همانان لب به اعتراض گشوده و شایعه پراکنی می‌کنند. همین امر به روشنی نشان‌گر این است که آنان (باستانگرایان افراطی) بیشتر به دنبال دشمنی کور و لجبازی هستند (نه حق‌گرایی و دفاع از تاریخ ایران).

پی‌نوشت:

[۱]. کمیسیون ملی یونسکو در ایران (irunesco.org)، فهرست آثار میراث فرهنگی ایران ثبت شده در یونسکو، همچنین:

whc.unesco.org/en/list/1106

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن